ETHNIGLOW traditional african beauties

LOGÓTERVEZÉS – tradícionális afrikai női fejdíszek

Az ‘ethniglow’ egy fiktív brand, amely bemutatja a tradícionális, gyönyörű, afrikai nők által még ma is viselt, színes női fejdíszeket. Annyira megfogtak ezek a csodálatos, egyébként mesterséges intelligencia által készített fotók, hogy úgy éreztem muszáj logót terveznem a témához. Az elkészített betűlogó grafikai elemének különlegessége abban rejlik, hogy a betűk 2 féleképpen jelennek meg, normál, illetve csak körvonalas formában is. Ehhez a projekthez is egy gyönyörű fontot találtam, amely igazán jól passzol a témához.

 

Az afrikai hagyományos női népviselet rendkívül sokszínű és gazdag kulturális örökséget tükröz, amely kontinens szerte eltérő és regionálisan specifikus. Az afrikai női viselet gyakran élénk színeket, bonyolult mintákat és kézműves technikákat használ, amelyek mind a kultúra, mind a közösség identitásának fontos kifejezői.
A különböző ékszerek mellett a fejdíszek és fejkendők is jelentős szerepet játszanak, ezek gyakran szimbolizálják a viselője társadalmi státuszát vagy vallási hovatartozását.
Az afrikai viselet nem csupán esztétikai funkciót tölt be, hanem jelentős szimbolikus és kulturális jelentőséggel is bír. A minták, színek és stílusok gyakran mesélnek a viselője identitásáról, közösségéről, családi állapotáról vagy életének fontos eseményeiről.
Az afrikai hagyományos női népviselet tehát sokkal több, mint egyszerű ruhadarabok gyűjteménye; ezek a viseletek mélyen beágyazódnak a kontinens kulturális szövetébe, és az afrikai nők büszkén viselik őket, kifejezve ezzel identitásukat és hagyományaikat.